sobota, 12 października 2013

ciasteczka miodowe


Chrupiące i bardzo maślane ciasteczka z dodatkiem zdrowego miodu o aromacie cynamonu. Z ciastem dobrze się pracuje i można wycinać z niego dowolne kształty. Przepis na przepyszne ciasteczka miodowe dodaję do Akcji Miodem Płynącej.


3 szklanki mąki pszennej
 200 g masła
185 g cukru
3 łyżki miodu
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia


Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać miód. Przesiać suche składniki i wymieszać z masłem na gładkie ciasto. Rozwałkować ciasto na grubość pół centymetra i powykrawać ciasteczka dowolnymi foremkami. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° C  i piec przez około 12 minut, aż się zrumienią i nabiorą chrupkości. 





11 komentarzy:

  1. Takie niemal pierniczkowe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste i piękne jesienne ciasteczka:) Jesień to moja ulubiona pora roku wiec przydały by mi się takie wykrawaczki:) gdzie je kupiłaś? nie widziałam takich nigdzie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. J. to foremki kupione w zeszłym roku w home&you :) Pozdrawiam

      Usuń
    2. dzięki za odpowiedź:) zajrzę tam jutro. Moze w tym roku też maja :)

      Usuń
  3. Śliczne,jesienne...Z miodem...
    Ideane na chłód i słotę.

    OdpowiedzUsuń
  4. od razu, czytając przepis, poczułam jesień. idealne, jesienne ciasteczka.

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeśli miodowe ciasteczka, to znaczy, że już zima powoli nadchodzi!
    Piękne są:) ! Uwielbiam takie słodkości:)

    OdpowiedzUsuń
  6. powoli pachnie zblizajacymi sie swietami :)
    uwielbiam takie ciacha do herbaty! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. no jesień nie ma odwrotu , jak są i listki i miód w ciasteczkach , cudne są

    OdpowiedzUsuń
  8. Jaka cudna stylizacja:-) Pięknie Kamilko:-) Chętnie skorzystam z Twoje przepisu w okresie adwentowym:-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect