Przepyszny i bardzo prosty do upieczenia chleb na co dzień z chrupiącą skórką i wilgotnym sprężystym miąższem z dodatkiem suszonych brzoskwiń, rodzynek oraz ziaren słonecznika. Chleb pszenno - żytni z brzoskwiniami upieczony z okazji Światowego Dnia Chleba, smakuje ze słodkimi i wytrawnymi dodatkami.
175 g mąki żytniej
1 łyżka zakwasu
100 g mąki pszennej chlebowej
50 g mąki żytniej
50 g mąki żytniej
150 g wody
1 łyżka zakwasu
5 g drożdży
1 łyżka melasy
1/2 łyżeczka soli
200 g suszonych brzoskwiń
50 g rodzynek
1 łyżka zakwasu
5 g drożdży
1 łyżka melasy
1/2 łyżeczka soli
200 g suszonych brzoskwiń
50 g rodzynek
25 g ziaren słonecznika
Z brzoskwiniami? Super! Kiedyś robiłam chleb z gruszka, bardzo nam smakował
OdpowiedzUsuńZdjęcia cudowne, ale bym zjadła taką kromeczkę na śniadanko:-) Jesteś już mistrzynią w wypiekaniu chlebków:-))
OdpowiedzUsuńwspaniały!
OdpowiedzUsuńPiękny!
OdpowiedzUsuńBrzoskwinie bardzo mi się tu podobają.
Miłego dnia!
Wspaniały wypiek, bardzo oryginalny z tymi brzoskwiniami :) zapisuje do zrobienia!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam chlebowo!
Naprawdę udał się pięknie, a z owocami jest na pewno jeszcze bardzo pachnący , mniam
OdpowiedzUsuńTradycyjnie już rodzynki oddaję tym, co je lubią, a ja zajadam się całą resztą:)
OdpowiedzUsuńOch, wspaniały chlebek Kamilko!
OdpowiedzUsuńZ brzoskwiniami musiał smakować wyjątkowo :)
OdpowiedzUsuńYum, this looks delicious. I would like to try a slice right now!
OdpowiedzUsuńDziękujemy za udział w Dniu Chleba Świata 2013.