codzienność

czwartek, 12 czerwca 2014

szparagi z sosem estragonowym


Pyszne i bardzo proste szparagi z sosem estragonowym przygotowane na podstawie przepisu Donny Hay.


500 g szparagów
2 łyżki oliwy
2 łyżki białego octu winnego
1 łyżeczka musztardy Dijon
1/2 łyżeczki cukru pudru
1 ząbek czosnku
1/2 szklanki posiekanego estragonu
sól 
pieprz

Umieść oliwę, ocet, musztardę, cukier, posiekany czosnek, estragon, sól i pieprz w małej misce, wymieszać by składniki się dobrze połączyły. Zagotować wodę, posolić, wrzucić obrane szparagi i gotować do jędrności. Odlać i wyłożyć na półmisek, polać sosem.


5 komentarzy:

  1. wygladaja super! Pewnie smakuja jeszcze lepiej ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. szparagi to ja zawsze biorę w ciemno:D kocham!

    OdpowiedzUsuń
  3. Częstuję się!
    Nie mam wątpliwości,że są pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  4. No to ja chyba ciebie odwiedzę Kamila i zamawiam min te szparagi , o ludzie jak one mi się widzą

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię Twoje szparagi :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect