Pyszne i bardzo proste szparagi z sosem estragonowym przygotowane na podstawie przepisu Donny Hay.
500 g szparagów
2 łyżki oliwy
2 łyżki białego octu winnego
1 łyżeczka musztardy Dijon
1/2 łyżeczki cukru pudru
1 ząbek czosnku
1/2 szklanki posiekanego estragonu
sól
pieprz
Umieść oliwę, ocet, musztardę, cukier, posiekany czosnek, estragon, sól i pieprz w małej misce, wymieszać by składniki się dobrze połączyły. Zagotować wodę, posolić, wrzucić obrane szparagi i gotować do jędrności. Odlać i wyłożyć na półmisek, polać sosem.
wygladaja super! Pewnie smakuja jeszcze lepiej ;)
OdpowiedzUsuńszparagi to ja zawsze biorę w ciemno:D kocham!
OdpowiedzUsuńCzęstuję się!
OdpowiedzUsuńNie mam wątpliwości,że są pyszne.
No to ja chyba ciebie odwiedzę Kamila i zamawiam min te szparagi , o ludzie jak one mi się widzą
OdpowiedzUsuńLubię Twoje szparagi :-)
OdpowiedzUsuń