Chłodnik z awokado jest bardzo kremowy i smaczny, przygotowany jest z dodatkiem pesto z czosnku niedźwiedziego, mięty i oleju z awokado. Olej
z awokado otrzymywany jest z najdorodniejszych owoców metodą tłoczenia
na zimno. Kusi nadzwyczaj bogatym aromatem i łagodnym owocowym smakiem. W
kuchni meksykańskiej jest powszechnie stosowany do potraw na zimno. Chłodnik z awokado doskonale smakuje gdy się do niego poda chleb z pesto z czosnku niedźwiedziego. Chłodnik z awokado dodaję do akcji Wiosenne zupy.
Bardzo lubię.
OdpowiedzUsuńWprawdzie robię bez pesto,ale ono na pewno dodaje charakteru.
Pyszny chłodnik na poniedziałek!
rewelacyjny chłodnik:) idealny na takie upały:D zazdroszczę;)
OdpowiedzUsuńZ awokado chłodnik? Nigdy nie słyszałam o takowym. A czym zastąpić pesto z czosnku niedźwiedziego? Każdym innym? Korci mnie na wypróbowanie;-)
OdpowiedzUsuńMarzenko, zamiast pesto można dać posiekany szczypiorek i czosnek przeciśnięty przez praskę :) Pozdrawiam
UsuńCo prawda chłodno dziś u mnie,
OdpowiedzUsuńale i tak z przyjemnością zjadłabym ten chłodnik:)
I choć jedną pajdę chleba z czosnkiem niedźwiedzim poproszę.
Pyszności!
zapowiada się pysznie:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo śmietankowo, mniam, mniam!
OdpowiedzUsuńzapraszam do konkursu/akcji o tematyce "wiosenne zupy". Szczegóły na moim blogu http://nietylkopasta.pl
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy. Przyznam, że za awokado nie przepadam,ale naprawdę ciekawie brzmi taka zupka :)
OdpowiedzUsuńJa awokado uwielbiam ,ale chłodniki nie bardzo ,ale może takie by mi posmakowało , bo wygląda pysznie
OdpowiedzUsuńTakiego jeszcze nie smakowałam.Ciekawe czy nam zasmakuje....
OdpowiedzUsuńjuż nie mogę się doczekać tych upałów, kiedy taki chłodnik będzie zbawienny:)))
OdpowiedzUsuń