Powolnie duszony mostek wołowy i naturalne duże, mięsiste kawałki czerwonych pomidorów suszonych na słońcu, to wszystko w otoczeniu wytrawnego czerwonego wina i przypraw. Danie to idealnie smakuje serwowane z makaronem i tartym parmezanem oraz bazylią. Caserecci to rustykalne walcowate rurki makaronu dostępne we włoskich sklepach, w razie potrzeby świetnie sprawdza się też makaron rigatoni. Makaron z wołowiną i suszonymi pomidorami podpatrzony u Donny Hay.
500 g wołowego mostku
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki oliwy
1 cebula
3 ząbki czosnku
60 ml czerwonego wytrawnego wina
125 ml bulionu wołowego
60 ml wody
100 g suszonych pomidorów
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki oliwy
1 cebula
3 ząbki czosnku
60 ml czerwonego wytrawnego wina
125 ml bulionu wołowego
60 ml wody
100 g suszonych pomidorów
1 liść laurowy
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka cukru pudru
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka cukru pudru
makaron
sól
pieprz
liście bazylii
parmezan
Pychota...uwielbiam mięso w otoczeniu pomidorów! Rewelka jak zwykle!
OdpowiedzUsuńAngie, "wołowo" dziś u nas, hihihihi, pozdrawiam
UsuńWygląda wspaniale. Uwielbiam takie dania :D
OdpowiedzUsuńSlyvvia, dziękuję Ci, miło mi :0
UsuńMMm smaczny obiadek:)
OdpowiedzUsuńMajana, oj tak :)
Usuńsuszone pomidory <3!
OdpowiedzUsuńPees, och te pomidory :)
Usuńkolorek ma obłędny to mięsko, i do tego suszone pomidory - to musi być pyszne:)
OdpowiedzUsuńGosiu, te Twoje letnie przywiezione z prezencie ... to dopiero by był smak :)
UsuńNie jem zbyt wiele mięsa, ale długo duszoną wołowinę uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńDo tego makaron...pyszności!
Konwalia, ta propozycja jest wspaniała smakowo :)
Usuń