1 cukinia
4 ziemniaki
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
1000 ml bulionu
śmietana
sól
pieprz
Na oliwie podsmażyć posiekane ząbki czosnku i pokrojoną w kostkę cebule, dodać cukinię pokrojoną w kostkę i chwilę smażyć. Wlać bulion, dodać obrane i pokrojone z kostkę ziemniaki, całość gotować około 20 minut, aż warzywa zmiękną. Wszystko zmiksować na gładki krem, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zupę podawać ze śmietaną.
Ależ się dzisiaj na blogach dyniowo zrobiło:) Ale bardzo dobrze Was rozumiem:) Sama również uwielbiam dynię:) A Twoja zupa zachęca do gotowania:)
OdpowiedzUsuńGula, taki czas, bardzo lubię te kolory i smaki :)
UsuńAle kolor! Prześliczny, aż można sobie poprawić humor patrząc na nią:)
OdpowiedzUsuńAniu, i pogoda jeszcze dopisuje :) Pozdrawiam
UsuńZupa jak słońce!
OdpowiedzUsuńZabieram Ci ten talerz...
Amber, ta pora ma swój niepowtarzalny urok, te aromaty i smaki :)
UsuńNa pewno pyszna!
OdpowiedzUsuńHaniu, jest bardzo smaczna :) Pozdrawiam
UsuńJej,musi być pyszna! :) Chętnie bym skosztowała. :)
OdpowiedzUsuńMajanko, polecam bardzo :) Pozdrawiam
Usuńpiękna zupka:)
OdpowiedzUsuńAntenka, dziękuję :) Pozdrawiam
Usuń