sobota, 25 stycznia 2014

kokosowy budyń z tapioki z marakują


Kokosowy budyń z tapioki z marakują to deser, w którym śnieżnobiałe przeźroczyste perełki tapioki zatopione są w mlecznej kokosowej masie. Ten pyszny deser doskonale smakuje podany z kwaskowatym owocem marakui. 


1/3 szklanki tapioki
1 szklanka mleka kokosowego
4 marakuje


Tapiokę przełożyć do miski, zalać wodą, odstawić na 5 minut, po tym czasie wylać wodę i zostawić tapiokę na 15 minut. Mleko kokosowe zagotować w rondelku, gdy zacznie się gotować dodać namoczoną tapiokę i gotować, stale mieszając około 7 minut, aż będzie miała konsystencję gęstego budyniu. Budyń przełożyć do szklaneczek i odstawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić w lodówce. Budyń podawać z marakują. 

9 komentarzy:

  1. o kurcze, raj, prawdziwe ogrody Babilonu , wow

    OdpowiedzUsuń
  2. Z rozkoszą bym zjadła na dzisiejsze śniadanie.
    Uwielbiam marakuję.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nabrałam apetytu na marakuję - żałuję, że trudno ją kupić, bo zaraz wyszłabym po nią do sklepu, gdyby była dostępna w pobliżu mnie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Marakuje jest cudownym owocem, połączenie mi się bardzo podoba i co tu dużo gadać zjadłabym z największą przyjemnością taki deser.

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda pysznie!:))) muszę dorwać gdzieś tą tapiokę:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy w życiu nie jadłam tapioki. A takiego deserku z chęcią bym skosztowała. Wygląda bosko!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda niesamowicie kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Deser wygląda zjawiskowo:-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect