piątek, 2 sierpnia 2013

kurczak w glazurze klonowej


By przygotować kurczaka w glazurze klonowej wystarczy kilka minut. Filety z kurczaka dzięki gotowaniu w syropie klonowym z dodatkiem wody, papryczki chilli, soli i pieprzu są bardzo soczyste. Do tak przygotowanego kurczaka z przepisu Donny Hay, doskonale smakuje blanszowany groszek cukrowy.


60 ml syropu klonowego
60 ml wody
1/2 papryczki chilli
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
2 filety z kurczaka

Na teflonowej patelni na średnim ogniu zagotować syrop klonowy z wodą, pokrojoną papryczką chili, solą i pieprzem. Dodać kurczaka i dusić 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobre. Podawać kurczaka polanego sosem z patelni.ku i groszku cukrowego.



9 komentarzy:

  1. Kurczak w klonie musi smakować.
    Ale ten groszek,ah pożądam go...

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglada bardzo apetycznie :)

    buziaki ;*

    OdpowiedzUsuń
  3. szybki, a przy tym elegancki i pyszny:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Apetyczny kurczak :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawy przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawa sprawa z tym syropem klonowym. Muszę kiedyś skorzystać z przepisu:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jakże proste i niezwykle apetyczne danie. Po tej sałatce z krewetkami i szparagami jestem pod wielkim wrażeniem Donny Hay - a to dzięki Tobie:-) Miłej soboty!:-)

    OdpowiedzUsuń
  8. jestem pod wielkim wrażeniem tego przepisu, prosty, szybki i pięknie się prezentuje i ten syrop klonowy :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect