codzienność

poniedziałek, 5 sierpnia 2013

kuskus z oliwkami, rukolą i fetą


Pyszna i bardzo prosta do przygotowania sałatka z kaszą kuskus, oliwkami Kalamata, świeżą rukolą, selerem naciowym, czerwoną cebulą oraz serem feta, doprawiona oliwą oraz sokiem z cytryny. Przepis na kuskus z oliwkami, rukolą i fetą podpatrzony u Anny Olson.

1 szklanka kuskusu
2 łyżki oliwy
125 g rukoli
1 szklanka oliwek
1 czerwona cebula
2 łodygi selera naciowego
100 g sera feta 
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz

Kuskus przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, przełożyć do sita i przepłukać zimną wodą. Włożyć go do miski i wymieszać z oliwą. Dodać posiekaną rukolę, posiekane oliwki, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kosteczkę seler, sok z cytryny oraz pokruszoną fetę i wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wstawić do lodówki przed podaniem.

10 komentarzy:

  1. ale smacznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smakowicie się prezentuje.I zdrowo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. oj chyba już wiem co dziś będzie u mnie na obiad... lekko i zdrowo, tak lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Boskie połączenie! Cudowna miseczka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kamila, aten kuskus to jakiś olbrzym;-) Ale fajna sałatka:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzenko, duży i bardzo smaczny, polecam

      Usuń
    2. nie mogę go nigdzie dostać :(
      nazywa się jerozolimski albo izraelski :)
      pysznie wygląda!

      Usuń
    3. Bardzo proszę jest tutaj :)
      http://www.arabskie.pl/pl/p/Moghrabieh%2C-gruby-kuskus-z-pszenicy%2C-900-g/436

      Usuń
  6. Jak zobaczyłam zdjęcie,
    to pomyślałam dokładnie to co Marzena:)
    Skoro piszesz, że bardzo smaczny,
    skuszę się przy kolejnych zakupach:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect