350 g batatów
350 g dyni
1 papryczka chili
1000 ml bulionu
350 g dyni
1 papryczka chili
1000 ml bulionu
1 łyżka oliwy
1 cebula
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki imbiru
sól
pieprz
W garnku podgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku, chwilę smażyć, dodać pokrojoną w kostkę dynię oraz bataty, imbir, posiekaną papryczkę chili i wszystko razem chwilę smażyć, wlać bulion. Zupę przykryć i gotować, aż warzywa będą miękkie. Zupę zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ale fajna zupka. Jak widzę ten śnieg sypiący za oknem to chętnie przytuliłabym się do takiej miseczki:-) Buźka!:-)
OdpowiedzUsuńjuż sam kolor rozgrzewa
OdpowiedzUsuńSmakowity kolor i konsystencja, zupka idealna na zimowe popołudnia :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńbataty i dynia to dwa moje ulubione warzywa, a krem na ich bazie musiał smakować obłędnie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam zupy kremy, a ten kolor i krewetki na wierzchu kupuje mnie całkowicie.
OdpowiedzUsuńwygląda baaaardzo apetycznie !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Wiem, że to znakomite połączenie!
OdpowiedzUsuńIdealna na ten zimowy czas!:)
OdpowiedzUsuńNa tą szaroburą pogodę idealna :D mniammm
OdpowiedzUsuń