Pyszne mini dyniowe pączki z dziurką, posypane cukrem pudrem. Ciasto z tego przepisu jest rzadkie i dostosowane do pieczenia pączków w specjalnej maszynce, najlepiej je porcjować przy pomocy worka cukierniczego. Dyniowe donaty z tego przepisu wychodzą puszyste i bardzo kształtne, najlepiej smakują podane na ciepło.
150 g mąki pszennej tortowej
100 g cukru
60 ml oleju
150 g puree z dyni
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/4 łyżeczki imbiru
cukier puder
W misce wymieszać jajko z cukrem, dodać olej oraz puree z dyni i dobrze wymieszać. Do miski wsypać suche składniki i wszystko razem dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego i napełnić ciastem otwory w formie. Donaty piec przez około 3 minuty. Ciepłe posypać cukrem pudrem.
150 g mąki pszennej tortowej
100 g cukru
60 ml oleju
150 g puree z dyni
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/4 łyżeczki imbiru
cukier puder
W misce wymieszać jajko z cukrem, dodać olej oraz puree z dyni i dobrze wymieszać. Do miski wsypać suche składniki i wszystko razem dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego i napełnić ciastem otwory w formie. Donaty piec przez około 3 minuty. Ciepłe posypać cukrem pudrem.
Cudne i pyszne!
OdpowiedzUsuńMNIAM...
dyniowe to wiadomo ,że pycha
OdpowiedzUsuńo rany... ale pycha! kocham dyniowe przysmaki!
OdpowiedzUsuńZapewne smakują wybornie:-)
OdpowiedzUsuń:) Jak zwykle smakowite zdjęcia, mniam!
OdpowiedzUsuń