kokosowy budyń z tapioki z marakują
Kokosowy budyń z tapioki z marakują to deser, w którym śnieżnobiałe przeźroczyste perełki tapioki zatopione są w mlecznej kokosowej masie. Ten pyszny deser doskonale smakuje podany z kwaskowatym owocem marakui.
1/3 szklanki tapioki
1 szklanka mleka kokosowego
4 marakuje
Tapiokę przełożyć do miski, zalać wodą, odstawić na 5 minut, po tym czasie wylać wodę i zostawić tapiokę na 15 minut. Mleko kokosowe zagotować w rondelku, gdy zacznie się gotować dodać namoczoną tapiokę i gotować, stale mieszając około 7 minut, aż będzie miała konsystencję gęstego budyniu. Budyń przełożyć do szklaneczek i odstawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić w lodówce. Budyń podawać z marakują.
o kurcze, raj, prawdziwe ogrody Babilonu , wow
OdpowiedzUsuńZ rozkoszą bym zjadła na dzisiejsze śniadanie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam marakuję.
Nabrałam apetytu na marakuję - żałuję, że trudno ją kupić, bo zaraz wyszłabym po nią do sklepu, gdyby była dostępna w pobliżu mnie.
OdpowiedzUsuńMarakuje jest cudownym owocem, połączenie mi się bardzo podoba i co tu dużo gadać zjadłabym z największą przyjemnością taki deser.
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie!:))) muszę dorwać gdzieś tą tapiokę:)
OdpowiedzUsuńNigdy w życiu nie jadłam tapioki. A takiego deserku z chęcią bym skosztowała. Wygląda bosko!:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie desery <3
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie kusząco :)
OdpowiedzUsuńDeser wygląda zjawiskowo:-)
OdpowiedzUsuń