Delikatna masa twarogowa o waniliowym aromacie z cytryną oraz soczyste truskawki, tworzy pyszne ciasto bez pieczenia. Sernik z truskawkami na zimno, jest delikatny i bardzo smaczny, szybko można go przygotować i pięknie prezentuje się na wiosennym stole.
1000 g twarogu sernikowego
150 g cukru pudru
10 g cukru z wanilią
skórka z 1 cytryny
4 łyżeczki żelatyny
60 ml wody
800 g truskawek
W misce wyłożonej folią spożywczą ułożyć pokrojone na połówki truskawki. W garnuszku rozmieszać żelatynę w podanej ilości wrzącej wody. W misce ubić twaróg z cukrami, skórką startą z cytryny na puszystą masę. Następnie wmieszać do masy żelatynę i jeszcze chwilę ubijać. Masę wyłożyć równomiernie w misce na truskawkach, miskę wstawić do lodówki, by masa dobrze stężała.
Jaki urodziwy, ta półkula wygląda mega pysznie
OdpowiedzUsuńI taki zrobię na weekend. Cudnie się prezentuje:-)
OdpowiedzUsuńsuuuuuuuuuper się prezentuje
OdpowiedzUsuń