codzienność

niedziela, 13 czerwca 2021

sernik z truskawkami na zimno


Delikatna masa twarogowa o waniliowym aromacie z cytryną oraz soczyste truskawki, tworzy pyszne ciasto bez pieczenia. Sernik z truskawkami na zimno, jest delikatny i bardzo smaczny, szybko można go przygotować i pięknie prezentuje się na wiosennym stole.


1000 g twarogu sernikowego
150 g cukru pudru
10 g cukru z wanilią
skórka z 1 cytryny
4 łyżeczki żelatyny
60 ml wody
800 g truskawek

W misce wyłożonej folią spożywczą ułożyć pokrojone na połówki truskawki. W garnuszku rozmieszać żelatynę w podanej ilości wrzącej wody. W misce ubić twaróg z cukrami, skórką startą z cytryny na puszystą masę. Następnie wmieszać do masy żelatynę i jeszcze chwilę ubijać. Masę wyłożyć równomiernie w misce na truskawkach, miskę wstawić do lodówki, by masa dobrze stężała.

3 komentarze:

  1. Jaki urodziwy, ta półkula wygląda mega pysznie

    OdpowiedzUsuń
  2. I taki zrobię na weekend. Cudnie się prezentuje:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. suuuuuuuuuper się prezentuje

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect