Prosta i pyszna do przygotowania zupa szparagowa, która dzięki dodatkowi śmietany kokosowej ma egzotyczny smak i wspaniały aromatu. Zupa szparagowo - kokosowa, podana w towarzystwie dużej ilości aromatycznego koperku jest doskonała, warto przygotować ją, by wykorzystać ostatnie dary lata.
500 g białych szparagów
1 cebula
3 ząbki czosnku
600 ml bulionu
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
200 ml śmietany kokosowej
1 cebula
3 ząbki czosnku
600 ml bulionu
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
200 ml śmietany kokosowej
1 pęczek koperku
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, dodać obrane i pokrojone na kawałki szparagi, wlać bulion i całość zagotować. Zupę gotować kilka minut, aż szparagi zmiękną. Dodać śmietanę, wymieszać, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zupę podawać z posiekanym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za wizytę na moim blogu.