Smażony panierowany oscypek lub grillowany podawany z żurawiną bądź z borówką brusznicą jest przepyszny. Ser owczy można też zrumienić na suchej patelni i podać na liściach bazylii sałatowej, w towarzystwie ostatnich owoców lata, polany dresingiem na bazie ulubionego miodu, soku z cytryny i oliwy. Smażony oscypek z owocami lata, to prosta do przygotowania przekąska, można ją przygotować z dowolnego sera wędzonego lub z greckiego sera halloumi, podać na liściach innej ulubionej sałaty i dowolnych owoców.
1 oscypek
50 g bazylii sałatowej
3 łyżki miodu
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki oliwy
sól
uwielbiam smazone oscypki :)
OdpowiedzUsuńWygląda to pysznie i z pewnością tak samo smakuje. :)
OdpowiedzUsuńPyszne!
OdpowiedzUsuńZjadłabym już teraz, jeszcze przed śniadaniem...
Ale nabrałam ochoty na takiego oscypka!
OdpowiedzUsuń