Umyty i obrany rabarbar pokroić w kostkę, zasypać cukrem i zalać sokiem z cytryny, zostawić na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie rabarbar zagotować, a następnie gotować
przez 15 minut, aby otrzymać gęstą masę. Masę ostudzić i zmiksować
blenderem na gładki mus. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzącej wody, dodać do musu rabarbarowego i dobrze wymieszać. Mus rozłożyć do salaterek, a następnie schłodzić w lodówce. Mus podawać w towarzystwie kremu marakujowego oraz owoców.
czarujesz tym deserem :)
OdpowiedzUsuńprezentuje się bardzo elegancko! i ta marakuja <3
OdpowiedzUsuńIntrygujące połączenie :)
OdpowiedzUsuńPo prostu niebo:-) I widzę piękne zdjęcie w nagłówku:-) Ja dzisiaj chciałam zmienić u siebie na całą szerokość i niestety nie wiem jak to zrobić;-(
OdpowiedzUsuńZapowiada się ten deser przepysznie :-)
OdpowiedzUsuń