Pyszne i lekka sałatka z homara z papają z przepisu Ainsleya Harriott.
2 łyżki malinowego octu winnego
4 łyżki oliwy
sól
4 łyżki oliwy
sól
pieprz
Wymieszać ocet i oliwę, doprawić solą i pieprzem.
1 ugotowany homar
75 g mieszanych sałat
1 papaja
1 awokado
Wyjąc mięso homara ze skorupy, pokroić na kawałki. Papaję przekroić wzdłuż, wyjąć nasionka i obkroić skórkę. Awokado pokroić na ćwiartki, wyjąć pestkę i ściągnąć skórkę. Owoce pokroić w podłużne plasterki. Na talerzach poukładać liście sałaty, na nich umieścić plasterki papai i awokado, na szczycie sałatki położyć kawałki mięsa homara, całość polać dressingiem.
Ale powiało latem!:)))
OdpowiedzUsuńChyba nigdy nie zajmę się homarem ;), mimo że sałatka wygląda bajecznie! :)
OdpowiedzUsuńToś poszalała Kamilko! Czapki z głów za tego homara, ja jeszcze nie miałam okazji się z nim rozprawić :)
OdpowiedzUsuńmega apetycznie :) bardzo lubie i homora i papaje, dlatego wpraszam się na porcyjkę :)
OdpowiedzUsuńNo nic przyszłam tu tylko po to, aby podziwiać:-)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł na sałatkę :-)
OdpowiedzUsuńHomar to dla mnie tajemnica, nigdy nie próbowałam. Zaciekawiłaś mnie.
OdpowiedzUsuń