Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym to doskonała propozycja śniadaniowa, sprawdzi się też jako lekki posiłek w ciągu dnia. Świeżą sałatę z jajkiem, pomidorkami koktajlowymi, awokado, rzodkiewką i jej kiełkami w towarzystwie pysznego sosu na bazie majonezu i chrzanu doprawionego papryką, szczególnie miło spożywać wraz z nastaniem wiosny.
70 g mieszanych sałat
8 przepiórczych jajek
8 przepiórczych jajek
1 awokado
10 pomidorków koktajlowych
10 rzodkiewek
garść kiełków rzodkiewki
3 łyżki majonezu
10 pomidorków koktajlowych
10 rzodkiewek
garść kiełków rzodkiewki
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka chrzanu
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól
sól
pieprz
zainspirowałaś mnie tą sałatką! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
wiosna , prawdziwa wiosna
OdpowiedzUsuń