czwartek, 1 maja 2014

sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym


Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym to doskonała propozycja śniadaniowa, sprawdzi się też jako lekki posiłek w ciągu dnia. Świeżą sałatę z jajkiem, pomidorkami koktajlowymi, awokado, rzodkiewką i jej kiełkami w towarzystwie pysznego sosu na bazie majonezu i chrzanu doprawionego papryką, szczególnie miło spożywać wraz z nastaniem wiosny.


70 g mieszanych sałat
8 przepiórczych jajek
1 awokado
10 pomidorków koktajlowych
10 rzodkiewek
garść kiełków rzodkiewki
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka chrzanu
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól
pieprz

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Rzodkiewki i pomidorki przekroić na pół. Awokado obrać i pokroić na plasterki. Sałatę rozłożyć na talerzu, dodać warzywa i kiełki. Całość polać sosem przygotowanym z majonezu, chrzanu oraz papryki, doprawionym solą oraz pieprzem. 

2 komentarze:

  1. zainspirowałaś mnie tą sałatką! :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. wiosna , prawdziwa wiosna

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect