Pyszne kruche, mocno kokosowe ciasto z bezą i dodatkiem dżemu malinowego, idealnie sprawdzi się jako słodki dodatek do kawy. Ciasto kokosowe za malinami upieczone według przepisu Donny Hay.
220 g cukru
80 g wiórek kokosowych
300 g mąki pszennej
200 g masła
Z mąki, stopionego masła, wiórków kokosowych i cukru zagnieść ciasto. Ciasto wyłożyć starannie w mniejszej foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° C na 25 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić.
320 g dżemu malinowego
300 g wiórek kokosowych
4 białka
110 g cukru
Kokosowe z malinami! Rozkosz :))
OdpowiedzUsuńale to musi być pychotka , maliny , taka pianka :)))
OdpowiedzUsuńKamilka kusisz wiesz?
jak z malinami to biorę w ciemno!:)
OdpowiedzUsuńniebo w gębie!:D
OdpowiedzUsuńŚwietna ta kokosowa chmurka:)
OdpowiedzUsuńBoskie ciacho :)
OdpowiedzUsuńKokos i maliny to połączenie idealne!:)
OdpowiedzUsuńChyba kiedyś robiłam to ciasto. Pyszne było.I u Ciebie pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńKokos to moja słabość. Jeszcze w połączeniu z malinami...;-) Wygląda przesmacznie:-)
OdpowiedzUsuńKokos + malinki = lubię to!
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo kusząco!:))) pozdrowionka!:)
OdpowiedzUsuńDonna Hay daje radę, a ty pięknie wykonałaś przepis.
OdpowiedzUsuńMarta@Co Dziś Zjem Na Śniadanie?