Jajka faszerowane są piękną i smaczną ozdobą stołu na każdą okoliczność. Są bardzo proste w przygotowaniu, wystarczy ugotowane na twardo jajka nafaszerować pastą zrobioną z wędzonej ryby z dodatkiem jogurtu, żółtek i chrzanu z odrobiną chili. Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem będą dobrze smakować jeśli poda się je w towarzystwie zdrowych kiełków rzodkiewki.
4 jajka ugotowane na twardo
60 g pstrąga wędzonego na ciepło
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka chrzanu
sok z cytryny
sól
pieprz
chili
kiełki rzodkiewki
Jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka. Żółtka, kawałki łososia i chrzan zmiksować na gładką pastę, doprawić do smaku solą, pieprzem, chili i sokiem z cytryny. Masą rybną napełnić białka. Nafaszerowane jajka ułożyć na kiełkach rzodkiewki.
Mniam, wyglądają bardzo pysznie i ładnie :)
OdpowiedzUsuńMilego dnia!
Pyszne jajka:-) Chyba nawet lepiej by mi smakowały niż z łososiem;-)
OdpowiedzUsuńfantastyczne!
OdpowiedzUsuńz pstrągiem jeszcze nie jadłam:) z pewnością pycha
Cudowne zdjęcia :) BARDZO LUBIĘ takie połączenia smakowe :)
OdpowiedzUsuńwyobrażam sobie, że są pyszne! wszystkie składniki bardzo lubię.
OdpowiedzUsuńz CHRZANEM? Nie wpadłabym na to. Pycha!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na zestawienie ich z kiełkami, wiosennnie i lekko
OdpowiedzUsuńTo pierwsze zdjęcie,obłęd smakowy!
OdpowiedzUsuńChyba jutro sobie zrobię na śniadanie...
Pysznie nadziane jajka:)
OdpowiedzUsuńMniam!
chodzą za mną ostatnio faszerowane jajeczka, a z rybą jeszcze nie jadłam - może być smacznie:)))
OdpowiedzUsuńWspaniale smaczny pomysł,wow :)
OdpowiedzUsuń