środa, 10 kwietnia 2013

jajka faszerowane wędzonym pstrągiem


Jajka faszerowane są piękną i smaczną ozdobą stołu na każdą okoliczność. Są bardzo proste w przygotowaniu, wystarczy ugotowane na twardo jajka nafaszerować pastą zrobioną z wędzonej ryby z dodatkiem jogurtu, żółtek i chrzanu z odrobiną chili. Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem będą dobrze smakować jeśli poda się je w towarzystwie zdrowych kiełków rzodkiewki.


4 jajka ugotowane na twardo
60 g pstrąga wędzonego na ciepło
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka chrzanu
sok z cytryny
sól
pieprz
chili
kiełki rzodkiewki

Jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka. Żółtka, kawałki łososia i chrzan zmiksować na gładką pastę, doprawić do smaku solą, pieprzem, chili i sokiem z cytryny. Masą rybną napełnić białka. Nafaszerowane jajka ułożyć na kiełkach rzodkiewki.

11 komentarzy:

  1. Mniam, wyglądają bardzo pysznie i ładnie :)
    Milego dnia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne jajka:-) Chyba nawet lepiej by mi smakowały niż z łososiem;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. fantastyczne!
    z pstrągiem jeszcze nie jadłam:) z pewnością pycha

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudowne zdjęcia :) BARDZO LUBIĘ takie połączenia smakowe :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wyobrażam sobie, że są pyszne! wszystkie składniki bardzo lubię.

    OdpowiedzUsuń
  6. z CHRZANEM? Nie wpadłabym na to. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  7. świetny pomysł na zestawienie ich z kiełkami, wiosennnie i lekko

    OdpowiedzUsuń
  8. To pierwsze zdjęcie,obłęd smakowy!
    Chyba jutro sobie zrobię na śniadanie...

    OdpowiedzUsuń
  9. Pysznie nadziane jajka:)
    Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  10. chodzą za mną ostatnio faszerowane jajeczka, a z rybą jeszcze nie jadłam - może być smacznie:)))

    OdpowiedzUsuń
  11. Wspaniale smaczny pomysł,wow :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect