niedziela, 4 maja 2014

mus rabarbarowy z marakujowym kremem


Mus rabarbarowy z marakujowym kremem to pyszny, słodki deser przygotowany z myślą o najbliższych, idealny by umilić każdą chwilę. 


300 g rabarbaru
100 g cukru
sok z 1/2 cytryny
2 łyżeczki żelatyny
krem marakujowy
50 g truskawek



Umyty i obrany rabarbar pokroić w kostkę, zasypać cukrem i zalać sokiem z cytryny, zostawić na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie rabarbar zagotować, a następnie gotować przez 15 minut, aby otrzymać gęstą masę. Masę ostudzić i zmiksować blenderem na gładki mus. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzącej wody, dodać do musu rabarbarowego i dobrze wymieszać. Mus rozłożyć do salaterek, a następnie schłodzić w lodówce. Mus podawać w towarzystwie kremu marakujowego oraz owoców. 


6 komentarzy:

  1. prezentuje się bardzo elegancko! i ta marakuja <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Intrygujące połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Po prostu niebo:-) I widzę piękne zdjęcie w nagłówku:-) Ja dzisiaj chciałam zmienić u siebie na całą szerokość i niestety nie wiem jak to zrobić;-(

    OdpowiedzUsuń
  4. Zapowiada się ten deser przepysznie :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect