wtorek, 23 lipca 2013

grillowane ratatouille


Ratatouille to jarska potrawa prowansalska, opierająca się na składnikach warzywnych, przede wszystkim na bakłażanach, cukinii, papryce, cebuli i pomidorach. Grillowane ratatouille doprawione świeżymi ziołami, podane z bagietką, to lekki posiłek, który doskonale nadaje się na obiad czy kolację.


1 bakłażan
2 cukinie
3 pomidory
2 cebule
1 papryka 
oliwa
sól
pieprz
oregano
szczypiorek

Bakłażana, cukinie, pomidory, obrane cebule pokroić w plastry. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Warzywa delikatnie posmarować oliwą, doprawić solą i pieprzem i umieszczać warzywa partiami na rozgrzanym grillu, przypiekać je z dwóch stron, aż zmiękną i odcisną się na nich żeberka rusztu. Pokroić zgrillowane warzywa w spore kawałki, zmieszać i posypać posiekanymi ziołami.


9 komentarzy:

  1. wyglada super pysznie! Uwielbiam grillowane warzywa :)

    milego dnia ;*

    OdpowiedzUsuń
  2. Narobiłaś mi smaka :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Grillowana wersja tego dania jest niezwykle aromatyczna:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chętnie wprosiłabym się do Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale to smakowicie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham takie właśnie jedzonko:)

    OdpowiedzUsuń
  7. wspaniałe, lekkie, warzywne, idealne dla odchudzających i dbających o linię smakoszy!!! Uwielbiam lato! niech nie mija
    Pozdrawiam
    monika

    OdpowiedzUsuń
  8. O rany, zrobiłaś "moją" sałatkę. Wpraszam się na obiad!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect