300 g mąki pszennej
150 g cukru
300 g ricotty
3 jajka
1 cytryna
150 g cukru
300 g ricotty
3 jajka
1 cytryna
2 łyżeczki proszku do pieczenia
W misce ubić żółtka z cukrem dodać
ricottę i wszystko razem połączyć. Do masy dodać sok i skórkę startą z cytryny i wszystko razem zmiksować. Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu do masy wmieszać delikatnie ubite białka. Ciasto wyłożyć do
wysmarowanej masłem keksówki, wyrównać wierzch. Ciasto
wstawić do piekarnika nagrzanego w 180º C na około 40 minut, aż
patyczek wbity w ciasto zostanie suchy.
Muuuuuuszę koniecznie ją upiec!!! Wygląda REWELACYJNIE i jeszcze e truskawki....mmmm super połączenie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Wow jaka fantastyczna! Zapisuję przepis :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Wygląda po prostu obłędnie. Zapisałam sobie przepis.
OdpowiedzUsuńWygląda na bardzo wilgotną ,a takie lubię:-)
OdpowiedzUsuńWow jakie cudo i te truskawki ! Tęsknie za nimi :)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie zapisuję przepis:)
OdpowiedzUsuń