środa, 21 września 2011

różany cukier


Idealny do herbaty i aromatyzowania ciast różany cukier puder.

płatki róż
cukier puder

Płatki róż ususzyć i wsypać razem z cukrem pudrem do szklanego słoja i szczelnie zamknąć.


Przepis na aromatyczny cukier różany pochodzi stąd.

2 duże garści oczyszczonych płatków
2 szklanki cukru 


Oczyszczone płatki róż rozetrzeć w moździerzu na pastę. Przełożyć do cukru i dokładnie wymieszać, rozcierając całość drewnianą łyżką. Kiedy cukier mocno się zabarwi, przesypać na tacę, przykryć bawełnianą ściereczką i postawić do wysuszenia. Przesypać do szczelnego słoika. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect