1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
200 g masła
1 szklanka cukru
4 jajka
4 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka ekstraktu waniliowego
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
300 g rabarbaru
Masło utrzeć z cukrem, ciągle ucierając dodawać jajka, ekstrakt waniliowy, przesiane mąki i proszek do pieczenia oraz śmietanę. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia na wierzchu ułożyć pokrojony w kostkę rabarbar wymieszany z dżemem malinowym. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w temperaturze 180º C, aż patyczek wbity w ciasto zostanie suchy.
30 g cukru pudru
1 łyżka kwaśnej śmietany
Doskonałe!
OdpowiedzUsuńI ten lukier, mmmmm....
Rabarbar czeka już na balkonie:)
OdpowiedzUsuńAle ciacho . Rabarbarowe uwielbiam
OdpowiedzUsuńtakie szybkie z rabarbarem najlepsze :)
OdpowiedzUsuńJakie pyszne ciasto :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl