poniedziałek, 25 maja 2015

masło z czosnkiem niedźwiedzim


Masło z czosnkiem niedźwiedzim
ma wspaniały smak i aromat oraz piękny kolor. Czosnkowe masło jest doskonałym dodatkiem do pieczywa lub gotowanych warzyw, zup, ryb i mięs. Takie masełko jest bardzo proste do przygotowania, wystarczy drobno pokrojone liście czosnku niedźwiedziego utrzeć na gładką masę z miękkim masłem i doprawić do smaku solą morską oraz skórką startą z cytryny. 


200 g masła
1 pęczek czosnku niedźwiedziego 
skórka z 1/2 cytryny
sól

Miękkie masło utrzeć z drobno posiekanym czosnkiem na gładką masę. Doprawić do smaku solą oraz skórką startą z cytryny. Masło przechowywać w lodówce.

10 komentarzy:

  1. Kamilka rewelacja. Skąd bierzesz ten czosnek? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie z ogrodu Mamci.:)
      Musimy tam kiedyś zrobić najazd.;))
      Bukiet czosnkowych kwiatów uroczy, a masełko palce lizać!:)

      Usuń
    2. Pewnie tak...
      Koniecznie najazd!

      Usuń
    3. jestem za! zrobimy też najazd na krzew dzikiej róży;)

      Usuń
    4. Czosneczek rośnie w maminym ogródku :) Dziewczyny ja też jestem ZA :) Buziaki!

      Usuń
  2. Wspaniały pomysł... niestety nie wiem gdzie kupić czosnek niedźwiedzi:(

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow! Chętnie bym tam grzaneczką poskrobała:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. ła jaki kolor , a smak to wiadomo -boski

    OdpowiedzUsuń
  5. Kamila co roku kusisz czosnkiem niedźwiedzim, a w Poznaniu jak nie było tak nie ma !! ;)


    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect