sobota, 14 lutego 2015

ciasteczka kokosowo - truskawkowe


Kruche ciasteczka kokosowo - truskawkowe przygotowane według przepisu Donny Hay, są proste i szybkie do zrobienia. Te pyszne słodkie ciasteczka z dodatkiem kokosa, nadziane dżemoladą truskawkową każdemu umilą Dzień Zakochanych.


225 g mąki pszennej 
125 g masła
1 jajko
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia



Z podanych składników zagnieść szybko ciasto. Z ciasta zrobić kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość kilku milimetrów i wycinać ciastka całe i z okienkiem. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem. Piec około 12 minut w temperaturze 160º C. Studzić na kratce. 


100 g dżemu truskawkowego 
cukier puder

Następnie posmarować pośrodku pełne krążki dżemem truskawkowym i przykryć drugim  ciastkiem z dziurką, przycisnąć, aby się skleiły. Ciastka osypać cukrem pudrem.

4 komentarze:

  1. Są urocze. :) Chętnie bym się poczęstowała takim ciasteczkiem.
    Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zostało Ci jeszcze coś? Chętnie wpadłabym na te ciasteczka i pączusie:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Są prześliczne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. absolutnie prześliczne!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect