codzienność

wtorek, 16 kwietnia 2019

jajka faszerowane awokado i czosnkiem niedźwiedzim


Jajka faszerowane to potrawa, która w różnych odsłonach gości na wielkanocnym stole w każdym polskim domu. Jednocześnie jest lubianą przekąską imprezową czy pomysłem na śniadanie. Takie jajka są proste w przygotowaniu, wystarczy ugotowane na twardo jajka nafaszerować pastą zrobioną z kremowego awokado z dodatkiem aromatycznego czosnku niedźwiedziego. Jajka faszerowane awokado i czosnkiem niedźwiedzim, są smaczną i piękną ozdobą stołu na każdą okoliczność.

5 jajek ugotowanych na twardo
2 awokado
sok z 1/2 limonki
1 pęczek czosnku niedźwiedziego
2 łyżki majonezu
sól
pieprz

Jajka przekroić na pół i ułożyć na paterze. Awokado i sok z limonki zmiksować na gładką pastę, dodać drobno posiekany czosnek niedźwiedzi, majonez, doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać. Farsz wyłożyć na połówkach jajek.

1 komentarz:

  1. Zielone i z awokado i niedźwiedzim , Kamilka mogę do ciebie na święta?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect