wtorek, 25 listopada 2014

zupa krem marchewkowo - kokosowa


Aksamitna w smaku, o pięknym słonecznym kolorze, kremowa zupa marchewkowa z dodatkiem mleczka kokosowego. Ta lekko orientalna zupa krem marchewkowo - kokosowa doskonale smakuje podana ze śmietaną i natką pietruszki.

6 marchewek
2 ziemniaki
400 ml bulionu
400 ml mleczka kokosowego
2 łyżki oliwy
2 łyżki śmietany
sól
pieprz
natka pietruszki

W garnku rozgrzać oliwę i dodać pokrojone w kostkę warzywa, chwilę smażyć. Wlać bulion i mleczko kokosowe, doprowadzić zupę do wrzenia, gotować całość przez około 25 minut, aż warzywa zmiękną. Następnie zupę zmiksować i doprawić do smaku solą, pieprzem. Zupę podawać ze śmietaną i natką pietruszki.

10 komentarzy:

  1. Fajna, słoneczna zupka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealna na te pochmurne, chłodne dni.:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaka pięknie słoneczna jest ta Twoja zupka, idealna na dzisiaj:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. a jaka cudowna konsystencja :)

    OdpowiedzUsuń
  5. No , taka zupa w listopadzie to bezcenna

    OdpowiedzUsuń
  6. Śliczna:) Nie wyobrażam sobie życia bez zupy, jesienią i zimą pasuje mi nawet na śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię marchewkę o każdej porze.
    Ale marchewkowej z kokosem nie łączyłam.
    Dziękuję za inspirację.

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszny pomysł na zupę :-D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect