poniedziałek, 19 września 2011

tortellini z cukinią i pieczoną papryką


Tortellini z cukinią i pieczoną papryką, to sposób na szybki posiłek. Świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Tortellini bardzo dobrze komponuje się z podsmażoną cukinią a pieczona papryka doskonale uzupełnia danie.

400 g tortellini
150 g mozzarelli mini
2 ząbki czosnku
oliwa
sól
pieprz
bazylia 

Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski, czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę dodać czosnek, chwilkę smażyć, dodać cukinię i obsmażyć na złoty kolor. Paprykę wyciągnąć z zalewy i pokroić w paski. Tortellini przygotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, odcedzić a następnie wymieszać z obsmażoną cukinią i pokrojoną papryką, dodać 2 łyżki oliwy z zalewy od papryki i doprawić do smaku solą i świeżo startym pieprzem, posypać świeżo posiekaną bazylią. Całość wyłożyć na półmisek, a na wierzchu poukładać kulki mozzarelli. 

22 komentarze:

  1. Szybki posiłek czasami jak z nieba by spadł.
    Te pierożki uroczo się prezentują.
    Pieczoną paprykę uwielbiam.Robiłam w sobotę.Goście byli zachwyceni.
    Pozdrawiam Cię!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam to połączenie - smaczny, szybki obiad.

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię wszelakie kluseczki i tego typu mączne dania na obiad;) a papryka na pewno świetnie tutaj smakuje.

    OdpowiedzUsuń
  4. Kamilko, takich pyszności narobiłaś, że już od samego patrzenia zrobiłam się okropnie głodna. Uwielbiam te maleńkie pierożki, a jeszcze tak wspaniale podane, po prostu pycha !

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam pieczoną paprykę, niby szybki obiad ale z klasą! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten makaron jest świetny ! :) A jeszcze z takimi dodatkami . Pyszności, pozdrawiam .

    OdpowiedzUsuń
  7. Prosto i jak pysznie. Podoba mi sie!:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Tylko tortellini trzeba dobre dostać :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Amber, wcale się nie dziwię, że goście byli zachwyceni! Uściski!

    OdpowiedzUsuń
  10. Shaday, dziękuję i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  11. Monisia, paprykę bardzo polecam. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  12. Grażynka, wszelkie kluchy wprost uwielbiam. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  13. Marta, dziękuję i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  14. Pingwinka, fajnie, że przypadło Ci do gustu. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  15. Majana, to świetnie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  16. Katie, fakt dobre pierożki to podstawa. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  17. bardzo lubię tortellini:) a taką pieczoną paprykę muszę koniecznie wypróbować:))) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  18. Gosiu, koniecznie papryka jest doskonała. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  19. Szybkie, ładne i pyszne:)Takie tortelini to ja bym choćby zaraz, ale kolacji nie tykam:). Zakupię jednak przy kolejnej wizycie te pierożki, zakupię:). A paprykę ostatnio zjadam jak jabłka:)
    Pozdrawiam Cię, Kamilko serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  20. Ewelajna, dlatego u mnie na obiadek, bo można jeszcze zaliczyć spacerek z pieskiem. A papryczka zdrowa, więc warto podjadać. Taka pieczona jednak bardziej mi smakuje. Uściski!

    OdpowiedzUsuń
  21. fajne danie i juz mi smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
  22. Aga, dziękuję i pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect