codzienność

wtorek, 27 lutego 2024

brownie z czerwonej fasoli z daktylami


Brownie z czerwonej fasoli z daktylami, przygotowane na podstawie kilku przepisów, jest przepyszne, a fasola nie jest wyczuwalna w cieście. Ciasto nie zawiera mąki ani produktów mlecznych, jest proste i bardzo szybkie do przygotowania. Do ciasta potrzebne są dwie puszki czerwonej fasoli, które po odsączeniu i przepłukaniu wodą dadzą pożądaną wagę.

500 g czerwonej fasoli
200 g suszonych daktyli
100 g orzechów włoskich
6 białek
150 g jogurtu kokosowego
160 g syropu z agawy
50 g kakao
2 łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
cukier puder

Fasolę zmiksować na gładko w naczyniu malaksera, dodać daktyle oraz orzechy i zmiksować. Następnie dodać pozostałe składniki i całość zmiksować. Otrzymaną masę przelać do mniejszej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° C i piec około 45 minut, aż patyczek wbity w ciasto zostanie suchy. Ciasto podawać posypaną cukrem pudrem.

3 komentarze:

  1. Bardzo kuszący przepis :) Zrobię!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Małgosiu, polecam ten przepis, ciasto jest przepyszne, pozdrawiam

      Usuń
  2. Lubię ciasta z fasolą. Twoje brownie na pewno by mi bardzo smakowało.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect