Brownie z czerwonej fasoli z daktylami, przygotowane na podstawie kilku przepisów, jest przepyszne, a fasola nie jest wyczuwalna w cieście. Ciasto nie zawiera mąki ani produktów mlecznych, jest proste i bardzo szybkie do przygotowania. Do ciasta potrzebne są dwie puszki czerwonej fasoli, które po odsączeniu i przepłukaniu wodą dadzą pożądaną wagę.
500 g czerwonej fasoli
200 g suszonych daktyli
100 g orzechów włoskich
6 białek
150 g jogurtu kokosowego
160 g syropu z agawy
50 g kakao
2 łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
cukier puder
200 g suszonych daktyli
100 g orzechów włoskich
6 białek
150 g jogurtu kokosowego
160 g syropu z agawy
50 g kakao
2 łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
cukier puder
Fasolę zmiksować na gładko w naczyniu malaksera, dodać daktyle oraz orzechy i zmiksować. Następnie dodać pozostałe składniki i całość zmiksować. Otrzymaną masę przelać do mniejszej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° C i piec około 45 minut, aż patyczek wbity w ciasto zostanie suchy. Ciasto podawać posypaną cukrem pudrem.
Bardzo kuszący przepis :) Zrobię!
OdpowiedzUsuńMałgosiu, polecam ten przepis, ciasto jest przepyszne, pozdrawiam
UsuńLubię ciasta z fasolą. Twoje brownie na pewno by mi bardzo smakowało.
OdpowiedzUsuń