wtorek, 21 sierpnia 2012

zupa sezonowa z fasolki szparagowej i kurek


Pyszna zupa sezonowa z fasolki szparagowej i kurek przygotowana z przepisu i pod czujnym okiem Szefa Kuchni Tamarosy, Maksymiliana Jaśkiewicza, podczas  integracyjno - warsztatowego spotkania w Tamarynowej Osadzie blogosfery wielkopolskiej pod hasłem „Doceń polskie” i poznaj Wielkopolskie.
 
kurki 
fasolka szparagowa 
ziemniaki 
marchew 
pietruszka 
por 
natka selera
natka pietruszki
natka marchewki
śmietana kremówka 
masło 
oliwa 
sól 
pieprz młotkowany
koperek 
bazylia 
ser kozi 
makaron
 


    8 komentarzy:

    1. rewelacja! wygląda pięknie:)

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. Antenka, i do tego bardzo smaczna :)

        Usuń
    2. Chyba muszę znowu do lasu wyruszyć!
      Wszystkie kurki już wykorzystane,
      a tu taki pyszny przepis:)

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. Magda, koniecznie po kureczki :) Pozdrawiam

        Usuń
    3. W życiu nie jadłam takiego połączenia a wygląda tak,że dech zapiera :) Muszę to sobie zrobić :)

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. Szarlotku, smakowała mi bardzo i ciekawiła to nać marchwi w zupie :) Polecam

        Usuń
    4. Na pewno smaczna była taka zupka:-))

      OdpowiedzUsuń
      Odpowiedzi
      1. Marzena, bardzo sezonowa, odpowiednia :)

        Usuń

    Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Snow-Falling-Effect