Szybkie do przygotowania, bardzo puszyste i delikatnie cytrynowe ciasto z borówką amerykańską, oblane lukrem z dodatkiem śmietany jest przepyszne. To owocowe ciasto pięknie pachnie, a wilgotne jest dzięki dodatkowi kremowego serka i kefiru. Ten szybki chlebek z borówkami inspirowany tym przepisem, jest doskonały na letnie śniadanie czy też deser, doskonale się nadaje by go zabrać na piknik.
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
120 g masła
100 g kremowego serka
2 jajka
1/2 szklanki kefiru
skórka z 1 cytryny
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 g borówki amerykańskiej
szczypta soli
120 g masła
100 g kremowego serka
2 jajka
1/2 szklanki kefiru
skórka z 1 cytryny
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 g borówki amerykańskiej
szczypta soli
1 szklanka cukru pudru
3 łyżki śmietany
Cudowny!
OdpowiedzUsuńMmm, bardzo takie ciasta lubię :) Twoje wygląda zachwycająco :)
OdpowiedzUsuńoooo szybkie , piekne , smakowite
OdpowiedzUsuńO, cudowny ten chlebek! Pełen słońca i pysznosci.:)
OdpowiedzUsuńBoskie ciasto !!!!!!!
OdpowiedzUsuńKamilo, a jakiego serka kremowego użyłaś?
Serdeczności :):)
Tapenda
Ja myślałam, że Ty szalejesz po Wybrzeżu, a Ty pieczesz ciacha;-) I to jakie...:-)
OdpowiedzUsuńKamilo, slicznie wyglada! I taki zolciutki! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdezcnie!