codzienność

poniedziałek, 17 marca 2014

pasta rybna z awokado

   
Awokado jest cennym produktem odżywczym, w jego składzie znajduje się łatwo przyswajalny tłuszcz, zawiera białko, karoteny, jest bogate w potas i witaminy. Smaczliwka jest dobra na serce oraz problemy z krążeniem, chroni przed rakiem. Zdrowa i pyszna pasta rybna z awokado zasmakuje każdemu, przepis dodaję do akcji Zielono mi!

1 awokado
125 g sardynek w pomidorach
1/3 ogórka
1 pomidor
1/4 papryki
sól 

pieprz
 
Awokado rozgnieść widelcem, dodać rozdrobnione sardynki, pokrojonego w kostkę pomidora, paprykę i ogórka, dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Pastę podawać do kanapek.



 

5 komentarzy:

  1. ciekawe połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna i zdrowa pasta, idealna do razowego pieczywa:))

    OdpowiedzUsuń
  3. I mi też zielono:-) A z taką pastą to można tylko pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...:-))

    OdpowiedzUsuń
  4. wg moich kryteriów to wynalazek, ale co ja tam wiem, wszystkich rozumów przecież jeszcze nie pojadałam hi hi

    Pozdrwiamy serdencznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect