środa, 12 marca 2014

makaron z tuńczykiem w sosie warzywno - śmietanowym


Makaron z tuńczykiem w sosie warzywno - śmietanowym to danie naprawdę szybkie, sycące i przede wszystkim zdrowe.
 

250 g makaronu
120 g tuńczyka w sosie własnym
1 por
3 marchewki
2 łyżki oliwy
150 g śmietany
sól
pieprz

Oczyszczonego pora pokroić w krążki, marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać warzywa, delikatnie posolić i całość dusić, aż warzywa zmiękną. Dodać tuńczyka, śmietanę, dokładnie wymieszać i wszystko razem dusić kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu, odcedzić i wmieszać do sosu.  

 

6 komentarzy:

  1. uwielbiam takie pyszne makarony! szybkie i smaczne. Zawsze się udają. Idealne na "po pracy".
    Wykorzystam Twój przepis, i to bardzo niedługo.
    Pozdrawiam cieplutko i słonecznie
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak pysznie!
    Kocham makarony,zwłaszcza domowe, a Twoja kompozycja bardzo mi się podoba.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaki fajny... Ale to jest zdecydowanie zła pora na odwiedzenie Ciebie...;-))

    OdpowiedzUsuń
  4. Musi być pyszny. Bardzo lubię takie makarony i... wszystkie składniki mam w domu. :D

    OdpowiedzUsuń
  5. jelśi jestesmy w tych klimatach, w sumie mi najbliższych, to polecam przy tzw. okazji carbonarę z tuńczykiem. winna również przypaść ci do gustu.

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect