140 g mąki pszennej razowej
140 g mąki pszennej białej
80 g mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru z wanilią
160 g masła
140 g cukru pudru
4 łyżki mleka
konfitura aroniowa
Wymieszać w misce wszystkie rodzaje mąki i proszek do pieczenia. W drugiej misce zmiksować masło z cukrem i mlekiem. Zmniejszyć obroty miksera i stopniowo dodawać mieszankę mąki, ciasto zagnieść. Formować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku zrobić kciukiem wgłębienie, napełnić je konfiturą i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190º C i piec około 18 minut.
Radosnych i beztroskich świąt!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię serdecznie:)
Dla Ciebie też wszystkiego co najlepsze! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń