poniedziałek, 4 kwietnia 2011

mus z wędzonego pstrąga


Kolejny przepis Anny Olson "Sezon na świeżość", tym razem na mus z wędzonego pstrąga:

230 g wędzonego pstrąga
225 g gładkiego śmietankowego twarogu
1/3 szklanki śmietany kremówki
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku
1 łyżka posiekanego świeżego koperku
½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

W malakserze zmiksować mięso wędzonego pstrąga z twarogiem, często zdejmując masę ze ścianek. Na koniec zmiksować całość ze śmietaną kremówką i sokiem z cytryny na gładką masę. Przełożyć mus do miski, wmieszać szczypiorek, koperek i pieprz. Przechować w lodówce do momentu podania.

2 komentarze:

  1. mus z ryby? zapowiada się obłędnie pysznie!

    pozdrawiam,
    Paula

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest naprawdę pyszne. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect