Pyszna wersja kurczaka po azjatycku jest szybka do przygotowania i bardzo zdrowa.
150 g makaronu Mie
300 g filetów z kurczaka
1 brokuł
1 cukinia
1 czerwona papryka
kawałek korzenia imbiru
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego
125 ml wody
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
2 łyżki orzeszków ziemnych
2 łyżki oleju chili
sól
pieprz
W woku na rozgrzany olej wrzucić obrany i pokrojony imbir, dodać filety pokrojone w paski i chwilkę smażyć. Następnie dodać pokrojoną w plasterki cukinię, obraną i pokrojoną w paski paprykę oraz brokuła podzielonego na mniejsze różyczki. Chwilkę smażyć. Całość polać sosem ostrygowym i sojowym. Chwilkę smażyć. Międzyczasie skrobię kukurydzianą rozprowadzić w połowie szklanki zimniej wody, wlać do woka. Całość mieszać do momantu, aż zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym makaronem, posypane orzeszkami ziemnymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za wizytę na moim blogu.