czwartek, 28 kwietnia 2011

ryba w sosie śmietanowym


Mój sposób na rybę w sosie śmietanowym. Przez dodatek maggi jest bardzo aromatyczna. Dobry sposób na obiad lub kolację.

2 filety białej ryby
200 g dowolnego makaronu
2 łyżki pszennej mąki
3 łyżki oleju
200 ml śmietany 30%
1 łyżka przyprawy w płynie magii
sól
pieprz
natka pietruszki 


Filety umyć i osaczyć dokładnie z nadmiaru wody. Pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni na rozgrzanym oleju smażyć filety partiami z obu stron. Zlać pozostały tłuszcz ze smażenia ryby i ponownie rozłożyć na niej obsmażone filety. Zalać to śmietaną i dodać łyżkę maggi. Gotować chwilkę do czasu aż śmietana zgęstnieje. Między czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Podawać z makaronem posypane posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

7 komentarzy:

  1. Kamila, ta ryba musi być znakomita!
    Wygląda pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychotka! Jak zawsze u Ciebie:)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Amber, polecam rybka super.

    Anna-Mario! Dziękuje! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. O, dziś robiłam coś podobnego. Tylko żałuję, że nie zrobiłam więcej sosu śmietankowego, jak u Ciebie:

    http://ziolowyzakatek.blogspot.com/2011/04/makaron-ze-swiezym-szpinakiem-modym_30.html

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Atria, twój przepis zapisuję, na pewno u mnie będzie gościł na stole! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect