sobota, 4 listopada 2017

dyniowe ciasteczka z groszkami czekoladowymi


Dyniowe ciasteczka z groszkami czekoladowymi o korzennym aromacie są zdrową, słodką alternatywą do kawy lub herbaty. Te ciasteczka są przepyszne, idealne na przekąskę, na wynos do pracy lub wycieczkę.


400 g mąki pszennej
200 g brązowego cukru
400 g puree z dyni
100 g masła
1 łyżka ekstraktu waniliowego
1 jajko
2 łyżeczki przyprawy do piernika
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
150 g groszków czekoladowych

W misce wymieszać puree z dyni z cukrem, ekstraktem waniliowym, jajkiem oraz stopionym masłem. Do masy wmieszać przyprawę do piernika, mąkę, sodę oraz sól. Następnie dodać groszki czekoladowe i wymieszać. Na blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia, łyżką do lodów wykładać kulki, delikatnie je spłaszczyć. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 180º C przez około 17 minut. Ciasteczka studzić na kratce.

3 komentarze:

  1. nie dość że pyszne to jeszcze jakie urocze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj urocze to prawda , takie małe w kropeczki , chcę jedno ciasteczko , plissssssssssssss

    OdpowiedzUsuń
  3. Śliczne!
    Zjadłabym ich mnóstwo...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect