niedziela, 12 czerwca 2016

kruche ciasteczka z konfiturą rabarbarową z różą


Bardzo kruche ciasteczka z nadziane konfiturą rabarbarową z różą, które po przełożeniu miękną i rozpływają się w ustach. Z ciastem z tego przepisu doskonale się pracuje, można z niego wycinać różne kształty i dowolnie ozdabiać. Kruche ciasteczka z konfiturą rabarbarową z różą są pyszne, mają wspaniały aromat i szybko znikają.


300 g mąki pszennej
200 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
szczypta soli

Z podanych składników zagnieść szybko ciasto. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość kilku milimetrów i wycinać ciastka całe i z okienkiem. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem. Piec około 12 minut w temperaturze 180º C. Ciastka studzić na kratce. 


Posmarować pośrodku pełne krążki konfiturą i przykryć drugim z dziurką, przycisnąć aby się skleiły.

2 komentarze:

  1. Sama dobroć. Chrupiąca na dodatek <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Musiały smakować zupełnie wyjątkowo :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect