sobota, 5 marca 2016

pasta jajeczna z awokado


Pyszna pasta z jajek z dodatkiem dojrzałego awokado ze szczypiorkiem oraz odrobiną majonezu, doprawiona solą, pieprzem oraz sokiem z limonki. Pasta jajeczna z awokado sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, można też podawać ją w formie sałatki.

3 jajka
1 awokado
sok z 1/4 limonki
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól
pieprz

Ugotować jajka, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę i włożyć do miseczki. Awokado obrać i miąższ pokroić w kostkę, usunąć pestkę. Awokado skropić sokiem z limonki i przełożyć do jajek, dodać majonez, posiekany szczypiorek, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i całość wymieszać.

2 komentarze:

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect