Migdałowe babeczki z kremem kasztanowym, są szybkie w przygotowaniu, pięknie pachną i jeszcze lepiej smakują. Babeczki można upiec w dowolnych foremkach i różnych kształtach, są bardzo aromatyczne i wilgotne, a krem kasztanowy doskonale do nich pasuje.
115 g mąki pszennej
115 g mielonych migdałów
110 g cukru pudru
10 g cukru z wanilią
150 g masła
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
50 g kremu z kasztanów
115 g mielonych migdałów
110 g cukru pudru
10 g cukru z wanilią
150 g masła
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
50 g kremu z kasztanów
W misce utrzeć masło z cukrem na jasną, puszystą masę. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku, kolejne dodawać, kiedy poprzednie całkowicie połączy się z masą. Następnie dodać do masy mąkę, migdały, proszek do pieczenia, delikatnie wmieszać do masy. Masę przelać do foremek wysmarowanych masłem i oprószonych mąką do 3/4 ich wysokości. Babeczki piec w temperaturze 180° C przez około 20 minut, aż patyczek wbity w ciasto zostanie suchy. Babeczki ostudzić, a następnie nadziewać kremem kasztanowym za pomocą rękawa cukierniczego z tylką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za wizytę na moim blogu.