piątek, 1 kwietnia 2016

sałatka z awokado i mango


Pyszna sałatka z chrupiącą szynką dojrzewającą, podana z kremowym awokado i soczystymi owocami na sałacie, w towarzystwie dressingu. Sałatka z awokado i mango sprawdzi się na szybki obiad po pracy, ale można ją zapakować w pudełko i zabrać ze sobą na lunch.


50 g szynki dojrzewającej
70 g mieszanki sałat
1 mango
2 awokado
100 g truskawek
65 g migdałów

Szynkę pokroić w paski i podsmażyć na patelni bez tłuszczu, aż będzie chrupka. Na talerzach rozłożyć sałatę, pokrojone w kostkę mango, awokado oraz truskawki. Sałatkę posypać kawałkami szynki oraz migdałami. 

2 łyżki oliwy 
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy 
1 łyżeczka śmietany
sól
pieprz

Do miseczki wlać sok, dodać sól i wymieszać, aż sól się rozpuści, dodać musztardę, śmietanę i wymieszać. Dolać oliwę, mieszać, aż składniki się połączą. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Sałatkę skropić dressingiem. 

7 komentarzy:

  1. jaka kolorowa, samo zdrowie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tu zdecydewanie widać wiosnę na talerzu :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż poczułem wiosnę :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale kolorowo u Ciebie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kamila,
    u Ciebie już lato!
    Owoce takie letnie, kolorowe...

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak cudnie kolorowo:-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect