czwartek, 19 kwietnia 2012

pasta z serem, suszonymi pomidorami i bazylią

 
Pyszne połączenie sera pleśniowego i suszonych w słońcu pomidorów, doprawione listkami bazylii, grubą solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pasta z serem, suszonymi pomidorami i bazylią doskonale smakuje z bagietką lub z krakersami. Pomysł na pastę podpatrzyłam tutaj.
 

200 g sera brie
1/4 szklanki suszonych pomidorów
10 liści bazylii
sól
pieprz 


Ser zmiksować, dodać posiekane drobno suszone pomidory i posiekane listki bazylii, wymieszać. Całość doprawić zmieloną solą i czarnym pieprzem. Podawać w temperaturze pokojowej z krakersami.

22 komentarze:

  1. ooo takie pasty do chleba to ja lubię , bardzo lubię , zostało się jeszcze coś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Alicja, a zostało, podeślę! Buziaki!

      Usuń
  2. Zestawienie idealne!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Angie, wszystko co najlepsze w jednej paście :)

      Usuń
  3. połączenie moich ulubionych smaków i wszystko na jednej kanapce:))) jak ja to kocham:))) miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gosiu, fajne kolory, smaczne smaki i nic więcej niepotrzebna :)

      Usuń
  4. Wygląda świetnie i smakuje pewnie jeszcze lepiej:):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu, rzeczywiście smaczna mieszanka :) Pozdrawiam

      Usuń
  5. Mmmmm obłędnie smaczne musi to być!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu, jest gwarantuje :) Pozdrawiam

      Usuń
  6. Mniam! :) uwielbiam takie pasty ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sara, do tego Twoje cudne pieczywa i niebo :) Ściskam!

      Usuń
  7. Zmiksowałaś moje ulubione smaki i chwała Ci za to! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Iwona, jeśli tak to miło mi :)

      Usuń
  8. Musi obłędnie pachnieć! i smakować;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Malwinna, dla mnie super smak, polecam :) Pozdrawiam

      Usuń
  9. Pycha musi być na chlebek:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Majana, bardzo smaczne z chlebkiem :) Pozdrawiam

      Usuń
  10. Pycha! Robię bardzo podobną, ale z innego sera, muszę zatem spróbować tej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Burczymiwbrzuchu, spróbuj koniecznie, bo warto :) Pozdrawiam

      Usuń
  11. Hmm .. jestem ciekawa czy sama dam rade zrobic takie cudo :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Karolina, to bardzo proste, wystarczy zmiksować i wymieszać :) Pozdrawiam

      Usuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect