Szparagi z grzybami shitake, to przystawka lub dodatek do ulubionego mięsa, który można szybko przygotować. Danie składa się z dwóch podstawowych składników, szparagów zielonych i grzybów shitake oraz dodatków, takich jak czosnek, cebula, suszone pomidory oraz natka pietruszki.
500 g zielonych szparagów
200 g grzybów shitake
1 cebula
3 ząbki czosnku
1/4 pęczka natki pietruszki
3 łyżki oleju
sól
pieprz
mielone suszone pomidory
200 g grzybów shitake
1 cebula
3 ząbki czosnku
1/4 pęczka natki pietruszki
3 łyżki oleju
sól
pieprz
mielone suszone pomidory
W garnku zagotować wodę, posolić, wrzucić obrane szparagi i gotować do jędrności. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, dodać oczyszczone i pokrojone w paski grzyby, doprawić solą, pieprzem oraz mielonymi suszonymi pomidorami. Całość smażyć, aż się grzyby ładnie zrumienią. Na talerzu ułożyć szparagi, grzyby, całość posypać posiekaną natką pietruszki.
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na moje social media:
www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
Pozdrawiam
Pysznie. Bardzo lubię szparagi z egzotycznymi dodatkami.
OdpowiedzUsuń