środa, 6 czerwca 2018

galaretka truskawkowa z syropem z kwiatów czarnego bzu


Galaretka truskawkowa z syropem z kwiatów czarnego bzu, to wspaniały i bardzo aromatyczny deser. Galaretkę bardzo łatwo przygotować, wystarczy zmiksować truskawki z cukrem, dodać żelatynę oraz syrop z kwiatów czarnego bzu, a potem już tylko poczekać, aż deser stężeje, by cieszyć się jego wspaniałym smakiem.

500 g truskawek
100 g cukru
3 łyżeczki żelatyny
30 ml wody

W miseczce w gorącej wodzie wymieszać żelatynę, ostudzić. W misce zmiksować truskawki z cukrem, przetrzeć przez drobne sitko by pozbyć się pestek. Do truskawkowej masy dodać żelatynę oraz syrop z kwiatów czarnego bzu, wymieszać. Masę przelać do naczynek. Galaretkę schłodzić w lodówce, aż stężeje.

4 komentarze:

  1. Arbuz z syropem miętowym wygląda podobnie 🍉🍓 I jest pysznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Monika, i jak orzeźwia :) Miłego!

      Usuń
  2. Rarytas!
    Chcę taki pucharek...Może zdobędę jeszcze gdzieś kwiat czarnego bzu...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Amber, u nas jeszcze można znaleźć pojedyncze sztuki, więc wykorzystuje je :)
      Pozdrawiam

      Usuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect