codzienność

środa, 13 maja 2020

miodowe ciasto z rabarbarem


Ucierane miodowe ciasto z rabarbarem jest delikatne, wilgotne i bardzo aromatyczne. To ciasto, gdzie kwaskowaty rabarbar wspaniale współgra z miodem i umili każdy wiosenny podwieczorek. 

4 jajka
160 g miodu
120 g mąki pszennej
60 g mąki ziemniaczanej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g masła
250 g rabarbaru
szczypta soli
cukier puder

W garnuszku rozpuścić masło, dodać miód i wymieszać. W misce ubić jajka, dodać masę maślano - miodową, sól i ubić. Do masy wmieszać mąki oraz proszek do pieczenia, a następnie pokrojony na kawałki rabarbar. Masę przelać do foremki keksowej wysmarowanej masłem. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170° C i piec około 55 minut, aż patyczek wbity w ciasto zostanie suchy. Ciasto podawać posypane cukrem pudrem.

5 komentarzy:

  1. Minammmm....Muszę wreszcie zaprosić rabarbar do swojej kuchni!

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowne! Takiego jeszcze nie jadłam ,a wygląda przepysznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności. Bardzo lubię ciasta na miodzie.Musi z rabarbarem wybornie smakować. Pozdrawiam serdecznie M

    OdpowiedzUsuń
  4. O matko, piekę na weekend. Cudny wypiek. I to z rabarbarem☺️

    OdpowiedzUsuń
  5. Good information about different Casino games online free sites will come from the official forums for the games.
    SA Gaming
    sagaming78

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect