Apetycznie zrumieniony ser halloumi, polędwiczki z indyka obtoczone w orzechach, zielone szparagi podane na mieszance sałat w towarzystwie słodkich truskawek tworzą razem niezwykłą harmonię. Sałatka z indykiem, szparagami i halloumi jest idealna jako lekki posiłek w ciągu dnia.
250 g zielonych szparagów
250 g sera halloumi
250 g polędwiczek z indyka
30 g orzechów
1 jajko
100 g truskawek
100 g mieszanki sałat
3 łyżki oliwy
50 g masła
sól
pieprz
250 g sera halloumi
250 g polędwiczek z indyka
30 g orzechów
1 jajko
100 g truskawek
100 g mieszanki sałat
3 łyżki oliwy
50 g masła
sól
pieprz
W garnku zagotować wodę, posolić, wrzucić obrane, pokrojone na kawałki szparagi i gotować do jędrności. W miseczce roztrzepać jajko, doprawić solą oraz pieprzem, włożyć pokrojone w paski polędwiczki, obtoczyć. Polędwiczki wyciągnąć a następnie obtoczyć jej w posiekanych orzechach. Na patelni na rozgrzanym maśle podsmażyć polędwiczki na złoty kolor z każdej strony. Ser pokroić w plastry o grubości jednego centymetra i obsmażyć na patelni z obu stron, aż uzyska ładny, złotobrązowy kolor. Na talerzach ułożyć sałaty, ułożyć polędwiczki, kawałki szparagów, usmażony ser, udekorować truskawkami, całość doprawić solą i pieprzem, polać oliwą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję, za wizytę na moim blogu.