poniedziałek, 5 sierpnia 2019

łazanki z jagodami i twarogiem


Łazanki z jagodami i twarogiem, to bardzo szybki i smaczny pomysł na letni obiad lub podwieczorek. Taki makaron to alternatywa dla pierogów z serem i jagodami, można go serwować także na zimno, bo wspaniale smakuje.

250 g łazanek
250 g twarogu
200 g jagód
30 g masła
50 g cukru
10 g cukru z wanilią
sól

Na patelni rozgrzać masło, dodać jagody oraz cukry i całość chwilę smażyć. Do jagod dodać rozdrobniony twaróg i wymieszać, całość chwilę gotować. W czasie przygotowywania sosu ugotować makaron w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić makaron, dodać do sosu i wymieszać.

2 komentarze:

  1. Pyszne!
    Pamiętam takie jedzenie z dzieciństwa. Tylko makaron był domowy...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Amber, o tak z domowym makaronem byłoby o niebo lepsze :)

      Usuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect